A Te történeted – 4.

A Te történeted – 4.

Lelkes sziklamászóként erőnléti edzés címén találtam rá a kettlebellre, rögtön az első tanfolyamok egyikén, amelyeket Lakatos Péter indított. Szerelem volt első lendítésre, olyannyira, hogy jelentkeztem az első magyarországi RKC képzésre, és sikerrel el is végeztem. Sok élményt, mentort, barátot köszönhetek a kettlebellnek, és sok új felfedezést tettem az edzés kapcsán mind a tanítványaim vonatkozásában, mind magammal kapcsolatban.
A legfrissebb élmény életem legszebb ajándékához kapcsolódik: nemrég megszületett a kisfiam. Szerencsére nagyszerű orvost választottunk, aki teljes mértékben jóváhagyta a kettlebelles edzést a várandósság alatt, azzal, hogy kisebb intenzitással és súlyokkal dolgozzak, illetve helyeselte a kismamajógát és a sétákat is. Egy rövid időszaktól eltekintve (kisfiam rettentő élénk volt odabent, és a koraszülést elkerülendő 3 hetet pihennem kellett – de egy gyógytornász segítségével összeállítottunk egy könnyű edzésprogramot, amit fekve is tudtam csinálni) tehát végig edzettem, és hihetetlenül jól esett mindig. Hátfájásról, visszeresedésről, lábvizesedésről kérdezgettek a kötelező kontrollok alkalmával, de egyikről sem tudtam beszámolni, sőt egyáltalán semmilyen panaszom nem volt, nagyon élveztem a babavárást.
A szülés szintén nagyon pozitív élményt jelentett. Mint utólag kiderült, a vajúdást otthon “zavartam le”, de teljesen kezelhető volt, tettem-vettem a lakásban, végül az 5 perces fájásokkal mentünk be a kórházba, ahol megállapították, hogy már ugyancsak előrehaladott állapotban vagyunk. Szerencsére az orvos és a szülésznő gyorsan beértek, remekül instruáltak és segítettek, így természetes úton, EDA és oxitocin nélkül kb. 55 perc alatt világra jött a kisbabánk. Nyilván nem volt fájdalommentes, de nagyon sokat jelentett, hogy tudtam kezelni a testemet, a feszítés, az erő koncentrálása működött, és az eredmény magáért beszél – erős, egészséges kislegény, aki azóta is kiváló tempóban gyarapszik és fejlődik. Sokat segített a férjem jelenléte és biztatása (egyébként is ő tehet mindenről, tőle kaptam az első kettlebell-kurzust ajándékba, most pedig a fiunkat – legalábbis 50%-ban :-)).
Összesen 11 kg-t híztam, ebből 3 kg maradt, mire hazaengedtek a kórházból. Most 5 és fél hetes a kisfiam, és már a szülés előtti súlyomnál is kevesebb vagyok fél kg-val, a régi ruháimba pedig rögtön simán belefértem. Biztos vagyok benne, hogy a kettlebelles előéletemnek és a terhesség alatti edzéseknek döntő szerepe volt abban, hogy ilyen könnyen és jól éltem meg ezt a szép időszakot, és örömmel várom majd a következőt.

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook