A TE történeted – 2.

A TE történeted – 2.

Hétköznapi hősök – 2.

Sok sok ülőmunka és passzív életmód mellékhatásaként szép lassan leépültem. A leggyengébb láncszem a gerincem volt, azon belül is a lumbális szakasz. Egyszer bekövetkezett a baj és utána sosem lett az igazi. A vizsgálatok alapján megnyugtattak, hogy ne agódjak, lesz roszabb is :) . Eredményeim megegyeztek egy ötvenésves emberével (akkor kb 25 ha voltam). Rengeteg informálódás, önképzés után találtam meg a segítséget.

1. tanulság – ne bízd másra a sorsod. Akkor sem ha Ő “szakember”. Azért gyözödj meg róla tényleg úgy van e. Bellezés rendbetett. Ha huzamosabb ideig nem csinálom akkor kezdem érezni ismét hogy nem az igazi. De azért meg kell dolgoznom :)

– Ismét egy elég hosszú passzív időszak következett. Sok melo, stressz (és még több kifogás ugyeugye). “Sikeresen” bő húsz kilóval növeltem addig is tekintélyes méreteimet (190cm/137kg). Teljesítményem egy idő után jeletősen csökkent, képpeségeimhez képest szinte élő halotként tengettem hétköznapjaimat. Itt kerestem fel a Lakatos Pétert. Pár hónap alatt (max 2, nem emlékszem már :) ) vitalitásom visszatért. Súlyomon (táplálkozás) is dolgozunk, de eddig trehányságom miatt nem nagyon haladt előre. De legalább erösődtem és érzem, hogy élek :) . Fél családot is beneveztem egy életmódváltás “programra”. Pár hete volt csak, de úgy nézz ki szépen haladunk mindanyian.

2. tanulság – A problémák jelentős gyökere a rossz szokásokban és dogmákban rejlik. Baromi nehéz a rossz szokásokon változtatni. Ezek “segítségével” tartjuk magunkat egyfajta elnyomás alatt. Keress, tesztelj új megoldásokat amik kiszakítanak a rossz szokások “mókuskerekéből”. Ezen még én is dolgozom :)

3. tanulság, vagy inkább tapasztalat, ajánlás. Ezt most teljesen objektíven írom – Lehetőségek felismerése. Itt ez a blog és ami (Aki) mögötte áll. Magyarul már eleve kevés dolog jut el hozzánk. Itt gyakorlatilag a legujabb infókat ismerhetjük meg. Ami fontosabb, a szerző sok dolgot tesztelt már ezek közül saját magán. Nekünk már nem kell, ezzel pár évtizedet megsporolt nekünk :) . Ne csak olvasd, csináld is. Aki teheti, dolgozzon együtt a 360gym csapatával, menjenel bellezni, képezze magát stb.

Megelőzésként – aki a nincs rá pénzem kifogással jön. A történet elején található egészségügyi probléma miatt, közel háromnegyed év kiesett az aktív életből. Se munkanélküli meg egyébb okkoságok (hülye elvek mi) Gyakorlatilag csődbe mentem. Meg tudtam oldani, és mivel nem vagyok szupermen, más is meg tudja. Szándék, nem az a kérdés, hogy mit hogyan nem, hanem az, hogy mit hogyan lehet megoldani. Köszönöm.

Lakatos Péternek meg köszönöm a munkáját és a blogot ami nélkül Én biztos szegényebb lennék :)

Megosztás:

Facebook
Twitter
WhatsApp

Irakozz fel!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.

Facebook