Igaza volt…

“No citizen has a right to be an amateur in the matter of physical training; it is a part of his profession as a citizen to keep himself in good condition, ready to serve his state at a moments notice.” Socrates 469-399B.C.

“Egyetlen polgárnak sincs arra joga, hogy kezdőnek mutatkozzék a test edzését illetően, a polgárnak kötelessége magát jó kondícióban tartani, hogy mikor a hazának szüksége van rá, szolgálhassa azt.” Socrates

2 Comments

  1. Péter,

    A probléma a “szép új világgal” ,hogy nem a hasonló gondolkodásmód az uralkodó , hanem a “..csak semmi sport ..” !

  2. Nemcsak hazának, családunknak, és bizony elöször magunknak. Ha az egyén sincs rendben akkor milyen eredményt várunk a többitől?

    Nem is olyan régen a tudás nem volt annyira egyszerűen elérhető mint ma, az információs társadalom korában. Ennek ellenére mégsem születik annyi felismerés mint gondolnánk. A változok igen, de a képlet nem változott. Szokratész is kb 2500 éve élt, és felismeréseit adta tovább azaz előtte is igaz volt.

    Attol tartok, hogy 2500 év múlva sem változik az egyenlet. Persze ne legyen igazam de ahhoz sokat kell “gyúrni”, hogy megéljem :)

    Olyan mint a kognitív disszonancia, aki nem tud róla a legkisebb ellenállás irányába fog racionalizálni hasonló kérdésekben. Vagy ez maga a kognitív disszonancia? Rátok bízom :)

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


× one = 4

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>